Home Lehrgangsleiter
Prowadzący
Piotr Dziadkowiec

 

alt

  Piotr Dziadkowiec od ponad trzydziestu lat zajmuje się miksologią. Tak długa droga nie jest dziełem przypadku. Kiedy zaczynał w latach 80tych jako młody adept barmaństwa świat wyglądał zupełnie inaczej. Pracował w Krakowie, w najlepszych ówczesnych barach. Przez trzy dekady udało mu się zebrać wiele prestiżowych nagród i wyróżnień zarówno w kraju, jak i w tak odległych zakątkach jak Kuba czy Singapur.

  Najważniejsze jednak są nie nagrody, ale ciągły głód wiedzy, którą ciągle poszerza i pogłębia, ale również chętnie się nią dzieli. Pasja, pogoda ducha i pozytywne usposobienie sprawiają, że tak, jak na całym świecie występował a później sędziował w niezliczonych konkursach, tak również wszędzie zaskarbił sobie przyjaźń wielu barmanów. Piotr jest skarbnicą wiedzy o miksologii, potrafi opowiadać o barmaństwie ze swadą i wyczuciem.


Weiterlesen...  
Mateusz Gola

alt

Barman, barista, degustator i koneser  piwa. Swój staż z gastronomią zaczął wiele lat temu po przyjeździe do magicznego Krakowa. Podczas swojej kariery zawodowej pracował w znanych restauracjach oraz cocktail barach. Ukończył kurs  II stopnia  SPB - Level Professional  i jest aktywnym członkiem Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Obecnie pełni funkcję administratora oraz wykładowcy w Krakowskiej Szkole Barmanów. Jego specjalizacją jest kawa i piwo. Jako barista pochłoneła go sztuka malowania na kawie- latte art. Zafascynowany światem piwa jest jednym z Piwoznawców  Ambasador  takich znanych marek piwa ja : Książęce i Pilsner Urquell. Mateusz jest osobą nieustannie pogłębiającą swoją wiedzę i umiejętności. Mimo pracy jako szkoleniowiec i degustator nadal czynnie pracuje jako barman czy barista w swojej firmie               King’s of bar.


 
Wojtek Urbański

alt

  Wojciech Urbański swoja przygodę z barmaństwem zaczął w 2006 roku,  przeprowadzając się do Krakowa. W ciągu siedmiu ostatnich lat przeszedł wiele etapów pracy za barem. Począwszy od stanowiska barmana w hotelach *** do *****, pubów, klubów i coctail barów. Jak również szkoleniowiec z zakresu miksologii, dekoracji w Krakowskiej Szkole Barmanów i projekt menadżer jedynego w Polsce  projektu opierającego się o koktajle bezalkoholowe zwane„mocktailami”.Obecnie pracuje w Krakowskiej Szkole Barmanów jako wykładowca. Systematycznie korzystał z możliwości podniesienia kwalifikacji zawodowych - ukończył Krakowską Szkołę Barmanów i Kursy Barmańskie I i II stopnia, oraz wiele szkoleń, m.in.,Bacardi, Martini, Hennesy Cognac, Moet & Chandon Champagne i wiele innych. Jest aktywnym członkiem Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Systematycznie bierze udział w konkurasach barmańskich. Jego największymi osiągnięciami są udział w szkoleniu THE EUROPEAN ELITE BARTENDERS COURSE (JWC)pod patronatem IBA                         


Weiterlesen...  
Krzysztof Filip Pykosz

 

alt

Sommelier, szkoleniowiec i pasjonat tematyki wine & spirits.Łączy wiedzę, wieloletnie doświadczenie w kraju i zagranicą  z perfekcyjną obsługą i łatwością przekazywania wiedzy.O tym, że praca jest jego pasją świadczą liczne nagrody zdobyte podczas konkursów w Polsce oraz reprezentowanie Polski  m.in. w Hiszpanii, Holandii, Francji - Bordeaux czy Rumunii.Ponad 10 letnie doświadczenie zawodowe zdobyte w kraju i zagranicą pozwala w prosty  sposób wprowadzać ludzi w świat aromatów, smaków i niezwykłych połaczeń. Pasja i profesjonalizm są dla niego narzędziami za pomocą, których stara się pokazać jak wspaniałe jest świadome poruszanie się w świecie win i alkoholi.Od kilku lat przekazuje swoją wiedzę z zakresu wiedzy o winie oraz nienagannej obsługi gości na kursach i szkoleniach. Regularnie pogłębia swoją wiedzę uczestnicząc w degustacjach i szkoleniach na szczeblu międzynarodowym  oraz podróżując do winiarskich krain  całego Świata. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Krakauer Schule Für Barkeepers Und Baristats

ul. Urzędnicza 19/I
30-051 Kraków

 

ksb.szkola@gmail.com

tel. 502 351 957- Piotr Dziadkowiec                         Inhaber 

tel. 666 037 843 - Mateusz Gola         Kontakt in Fragen zu den Kursen

logo 2